mamaplus

Riscă să ajungă în stradă cu doi copii după moartea soțului său: Drama unei tinere

-
//
03.11.2023

Soțul Nataliei, care era diacon la Biserica „Sfântul Arhanghel Mihail” din Capitală, a decedat la doar 26 de ani. Acum, ea a rămas cu doi copii practic în stradă, deoarece este nevoită să plece din casa în care locuiește.

mamaplus

„Din câte cunosc, a adormit la volan în timp ce se întorcea acasă de la Drochia. A decedat pe loc din cauza rănilor grave la cap. Nu știu ce raion, pentru mine totul e încă în ceață. În certificatul de deces este scris un raion, iar la știri se spune despre un alt raion”, a spus Natalia Cioruță în cadrul proiectului „Femeile nu tac” cu Adrian Prodan, transmite Știri.md. 

Despre cele întâmplate, tânăra a fost anunțată de mama și fratele ei. Totuși, ea spune că ar fi presimțit ceva în acea zi și era pregătită pentru noutăți rele. 

„Le-am zis: „Vreți să-mi spuneți că Gheorghe a nimerit în accident? Eu deja știu”. Și ei m-au întrebat de unde știu și eu le-am zis că am simțit așa. Ei mi-au spus că el a murit. Eu le-am spus că nu-i adevărat acest lucru, că ei glumesc cu mine. Avea 26 de ani când a decedat”, spune Natalia.

În acel moment, tânăra era însărcinată, iar după moartea soțului său, a născut o fetiță. A trecut deja mai bine de un an de la tragedie, însă ea încă suferă.

„Cineva spunea că timpul vindecă, dar nu este așa, tu doar te înveți să trăiești cu asta, accepți și te deprinzi cu asta. E dificil din punct de vedere moral, nu am susținere, nu are cine mă îndruma. Noi mereu ne ajutam unul pe altul. Dar acum eu trebuie să fiu și mamă, și tată, și trebuie să mă descurc singură cu totul. 

El a fost soțul ideal pentru mine. A fost greu să ne deprindem unul cu altul, pentru că noi nu am trăim împreună înainte de căsătorie. Noi practic nu am împărțit o casă, o masă. Căsnicia noastră a fost foarte scurtă, dar foarte frumoasă. Am trăim împreună aproape trei ani. Am reușit multe să facem în acești trei ani”, a mai afirmat Natalia. 

Acum, tânăra este nevoită să crească doi copii de una singură. Aceasta primește o indemnizație de 1.000 de lei pe lună și o pensie de urmași, în valoare de 2.096 de lei. De asemenea, o mai ajută fratele și mama ei. Însă cel mai greu i-a fost în momentul în care a aflat că trebuie să plece din casa în care stă acum.

„Voiam să mă duc cu copiii la o mănăstire când am aflat. Eu înțeleg că fratele meu deja trebuie să aibă familia lui, el nu poate îngriji de copiii mei. Sunt nevoită să plec de aici. Eu am cerut stăpânei un contract, pentru a putea apela la serviciile publice. Eu nu pot demonstra că eu locuiesc aici și când i-am zis stăpânei despre acest lucru, ea a zis că vrea să-mi ia casa. Practic, sunt lăsată în drum cu doi copii. Am să merg la mama, ea locuiește cu fratele meu. Au un apartament cu două odăi”, spune tânăra. 

Aceasta susține că cel mai mult își dorește ca copiii săi să aibă o locuință, un acoperiș deasupra capului. 

Cei care doresc să o ajute îi pot scrie pe Facebook - Natalia Cioruță - sau pot apela la Adrian Prodan, pentru a afla numărul de telefon al femeii.