mamaplus

Revoltător: O femeie își plimba bebelușul în căruciorul acoperit cu landou, pe timp de caniculă

-
//
01.07.2022

Un caz revoltător a fost relatat astăzi pe rețelele sociale de către o mămică din Chișinău. În timp ce se plimba în parc, a observat o femeie cum își plimba bebelușul într-un cărucior acoperit cu landou, ceea ce este absolut inadmisibil pe timp de caniculă. Bebelușul plângea isteric, iar femeia își continua plimbarea, fără să-i acorde prea multă atenție micuțului. Totul a durat 30 de minute, potrivit martorilor oculari. Chiar dacă a fost îndemnată să verifice bebelușul și să înlăture landoul, femeia părea a fi indiferentă.

Mai multe mămici și bloggerițe de la noi au distribuit video-ul, întrucât copilul se afla în mare pericol de sufocare și deshidratare. La scurt timp, femeia a răspuns numeroaselor îndemnuri din partea mămicii care a filmat totul, iar bebelușul a putut în sfârșit respira liber.

”E bona copilului. După ce m-am apropiat a treia oară și am amenințat-o cu poliția, a dezvelit fetița. M-am uitat în cărucior. Copilul stătea pe 2 pelinci făcute boțuri, am pus-o să îndrepte tot imediat.”, susține femeia care a fost martor la tot ce s-a întâmplat.

NU acoperiți căruciorul cu eșarfe sau pânze pe timp de caniculă

Acestea împiedică circularea aerului, iar asta poate duce la sufocare (copilul inspiră aerul expirat de el, neoxigenat) și la supraîncălzire (în lipsa unui minim curent de aer, temperatura dinăuntru crește cu mai mult de 10 grade față de cea din exterior. În cel mai bun caz, copilul scapă doar cu o insolație (care nu e provocată doar de expunerea directă la soare, ci și de supraîncălzire). Bebelușii nu au, în prima parte a vieții, acel autoreglaj al temperaturii corpului. Pentru ei, riscul de supraîncălzire este foarte mare, iar asta poate duce la insolație și la moarte subită.

Aveți grijă de copilașii voștri și fiți prudenți – verificați bine persoanele cărora le încredințați supravegherea micuților voștri!