mamaplus

Reguli noi pentru studenții de la Universitatea de Stat din Moldova

-
//
26.11.2021

Studenții Universității de Stat din Moldova vor studia în formatul mixt, începând cu data de 29 noiembrie curent. Decizia a fost luată de senatul USM, în contextul prevederilor Hotărârii nr.62 a CNESP şi deciziile ulterioare, care prevăd expres modul de funcționare a instituțiilor din învățământul superior în cazul codului portocaliu.

Astfel, studenții ciclului I, studii superioare de licență, zi, şi studenții ciclului II, studii superioare de master se vor prezenta la orele curs în aulele universității, iar studenții care îşi fac studiile cu frecvență redusă vor desfăşura activitățile didactice on-line.

„Activitatea didactică se va desfăşura cu respectarea rigorilor impuse de necesitatea asigurării condițiilor de securitate a persoanelor în perioada de pandemie: dezinfectarea spațiilor conform graficului prestabilit; păstrarea distanței; purtarea măştilor etc. Sesiunea de iarnă se va desfăşura cu prezență pentru studenții ciclului I, studii superioare de licență, zi, şi pentru studii de la ciclul II, studii superioare de master. Studenții de la ciclul I, studii superioare de licență, învățământ cu frecvență redusă, vor realiza sesiunea de evaluare on-line”, anunță USM într-un comunicat de presă.

Administrația USM îndeamnă toți studenții, profesorii și întreaga comunitate universitară să se vaccineze pentru a depăși pandemia virusului COVID- 19.