mamaplus

Reguli ignorate la Piața Centrală. Mai mulți cumpărători poartă măștile ”pe barbă”

-
//
10.06.2020

Chiar dacă numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 crește de la o zi la alta, oamenii nu se grăbesc să respecte normele de protecție impuse anterior de autorități. Cele mai multe abateri se înregistrează la Piața Centrală, unde oamenii uită că măștile de protecție ar trebui să acopere gura și nasul. Mai mulți internauți au postat astăzi în mediul online imagini în care se observă clar că oamenii sfidează regulile și poartă măștile mai mult... pe bărbie.

La începutul acestei luni, premierul Ion Chicu a făcut o atenționare că Piața Centrală ar putea fi din nou închisă din cauza nerespectării normelor igienico-sanitare. Premierul a cerut atunci să fie pregătit un proiect privind închiderea Pieței Centrale din Chișinău, dacă administrația întreprinderii municipale nu va lua măsuri cu privire la respectarea normelor sanitare impuse.

„La Piața Centrală parcă nici nu a fost pandemie și lumea nici nu a auzit despre virus”, a afirmat în data de 3 iunie Ion Chicu.

Menționăm că astăzi în Republica Moldova s-a atins un nou record de 296 cazuri confirmate de COVID-19. Reamintim că Piața Centrală a fost închisă pe 17 martie, odată cu instituirea stării de urgență. Activitatea Pieței a fost reluată din 1 iunie.