mamaplus

Regina Elisabeta se retrage din viața publică pe termen nedeterminat. Motivele deciziei

-
//
11.05.2020

Potrivit Sunday Times, regina Elisabeta a II-a se va retrage din viața publică vreme de mai multe luni, iar asta va însemna cea mai lungă absență de la îndatoririle oficiale din cei 68 de ani de domnie. Această decizie a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, regina, în vârstă de 94 de ani, va rămâne la castelul Windsor pe o perioadă nedeterminată. În mod normal, mai era luna în care suverana revenea la Palatul Buckingham, care va rămâne închis pe durata verii.

Angajamentele publice ale reginei din această vară și începutul toamnei au fost deja anulate. Acestea includeau și sărbătoarea Trooping the Colour și ceremonia Ordinului Jaretiereo și mai multe garden party-uri, evenimentele preferate ale suveranei.

În timp ce sunt izolate, regina și prințul Filip sunt deserviți de un mic personal gospodăresc. Încă are o audiență săptămânală cu premierul prin telefon și primește zilnic cutii de documente guvernamentale.

Regina și Ducele de Edinburgh se întorc de obicei de la Windsor în mai înainte de o pauză anuală la Balmoral din iulie.

Cel mai longeviv monarh din lume

Elisabeta a II-a, pe numele ei, Elizabeth Alexandra Mary, s-a născut la data de n. 21 aprilie 1926, în Mayfair, în Regatul Unit. Aceasta este Regina a șaisprezece state suverane, care sunt cunoscute sub numele de Commonwealth. Aceste state sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

Elisabeta a II-a a urcat pe tron la 6 februarie 1952. Ea este cel mai longeviv monarh în viață din lume, iar în istoria Marii Britanii are cea mai lungă domnie, depășind-o și pe Regina Victoria, la 9 septembrie 2015. Regina Elisabeta a domnit mai mult decât cei patru precursori ai ei la un loc (Eduard al VII-lea, George al V-lea, Eduard al VIII-lea și George al VI-lea). Menționăm că Jubileele de Argint, de Aur și de Diamant ale Reginei Elisabeta a II-a s-au sărbătorit în 1977, 2002 și respectiv 2012.