Reacția profesorului care s-a întâlnit cu Monica Babuc

Reacția profesorului care s-a întâlnit cu Monica Babuc

-
//
02.10.2018

Vasile Tataru, profesorul care se plângea de birocrația din sistemul de învățământ, a venit cu o reacție după ce s-a întâlnit cu Monica Babuc.

Reacția profesorului care s-a întâlnit cu Monica Babuc

"Vineri am fost la doamna Ministru al Educației, Monica Babuc, dar asta nu înseamnă că lupta a încetat. Îndemn toți profesorii să se mobilizeze, să protesteze și să nu aibă frică. Într-adevăr sistemul de învățământ este paralizat și școlile au devenit moșia cuiva. 

Iar când încerci să te opui ordinelor, atunci peste noapte te trezești dintr-un profesor bun cu plângeri, cu dosare sau devii șantajabil. Discuția purtată la minister a fost una lungă și fermă. Am vorbit despre realitățile din sistem. 

Doamna Ministru a promis că va rezolva situația care a apărut. Vă rog frumos nu vă lăsați manipulați. Trebuie să continuăm lupta noastră. Profesorii sunt cei care pun bazele unei societăți. 

Nu mai stați prin colțuri. Cu timpul poate facem o grevă generală. Eu sunt singur. Pe mine foarte ușor pot să mă concedieze, însă dacă ne vom uni, vom fi auziți cu adevărat. Ajunge. Nu mai tăceți. Au început să fugă CADRELE DIDACTICE de aici exact ca, sirienii și alte popoare arabe. Dacă reformele ar fi atât de bune, atunci profesorii nu ar avea impresia că pe zi ce trece au tot mai mult de lucru cu hârtiile și se simt uitați."

Vezi aici și declarația Monicăi Babuc după ce s-a întâlnit cu profesorul!

Sursa: Mamaplus.MD