mamaplus

Reacția Ministerului Educației la nemulțumirile părinților privind prelungirea vacanței de toamnă

-
//
01.11.2021

Mai mulți părinți s-au arătat nemulțumiți de faptul că vacanța elevilor a fost prelungită cu încă 7 zile din cauza pandemiei și au ieșit astăzi în fața Guvernului, solicitând ca elevii să revină la ore. Totodată, 953 de părinți au semnat o petiție în acest sens. Ministerul Educației informează că acest lucru nu se va întâmpla.

„Ministerul Educației și Cercetării tratează cu înțelegere și împărtășește pe deplin îngrijorările părinților în legătură cu prelungirea vacanței de toamnă în unele instituții de învățământ. În același timp, una dintre preocupările de bază ale Ministerului este starea sănătății elevilor și a cadrelor didactice în condițiile creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. Ministerul va colabora cu OLSDÎ și directorii instituțiilor de învățământ pentru identificarea celor mai bune modalități și termene de recuperare a orelor”, se precizează în comunicatul de presă emis de Minister.

Ministerul Educației și Cercetării reiterează că a decis prelungirea vacanței de toamnă pentru instituțiile de învățământ din localitățile aflate în prag roșu de alertă, la recomandarea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), în scopul prevenirii răspândirii COVID-19.

Astfel, conform datelor prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), în perioada 01-07 noiembrie, 422 de instituții de învățământ vor avea vacanță prelungită. Aceste instituții vor relua procesul educațional, cu prezența fizică a elevilor, din data de 8 noiembrie anul curent.

De astăzi, 817 instituții de învățământ general, din localitățile care nu se află în prag roșu de alertă, au reluat procesul educațional cu prezența fizică a elevilor.