mamaplus

Reacția administrației taberei unde peste 30 de copii s-au intoxicat

-
//
11.07.2023

Conducerea „Don Bosco”, fundație care gestionează tabăra de vară unde peste 30 de copii s-au intoxicat și au ajuns la spital, regretă cele întâmplate. Cazul a avut loc în data de 4 iulie curent, susține președintele fundației.

mamaplus

Contactat de Realitatea.md, Andrea Ballan a precizat că Centrul de agrement activează în baza unei autorizații emise de autoritățile din sănătate.

„Centrul de agrement „Don Bosco” lucrează cu copiii pe tot parcursul anului pe baza autorizației sanitare de funcționare, eliberată de Centrul de Sănătate Publică Chișinău pe 8 iulie 2022 și valabilă până la 8 iulie 2027. La 3 iulie 2023 a început programul „Vara Împreună” pentru copiii cu vârste cuprinse între opt și 18 ani. A doua zi, unii copii au prezentat semne de intoxicație. Nu avem informații cu privire la numărul exact de copii care au solicitat asistență medicală. Suntem informați că unii dintre copiii care au solicitat asistență medicală au fost spitalizați. Conform informațiilor disponibile, la moment, starea copiilor internați în spital este satisfăcătoare”, explică președintele fundației, Andrea Ballan.

Activitatea Centrului de agrement a fost suspendată până la finalizarea anchetei, a mai adăugat președintele fundației.

„Regretăm profund incidentul și cerem scuze victimelor”, a conchis Andrea Ballan.

Amintim că peste 30 de copii s-au intoxicat la un Centru de agrement din Chișinău. Potrivit ANSA, carnea și pastele cu care erau hrăniții copiii erau infectate cu Salmonella.