mamaplus

Război: Părinţii scriu nume pe picioarele copiilor, pentru a-i recunoaşte dacă mor

-
//
23.10.2023

Potrivit imaginilor surprinse de un jurnalist care lucrează pentru CNN, unii părinţi din Gaza au recurs la soluţia de a scrie numele copiilor lor pe picioare, pentru a-i ajuta să-i identifice, în cazul în care micuţii sunt ucişi.

mamaplus

Videoclipurile provin de la Spitalul Martirilor Al Aqsa din Deir Al Balah, aflat în centrul Gazei, un district în care atacurile aeriene israeliene au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Sunt arătaţi un bebeluş şi trei copii ucişi, care au numele lor scrise în arabă pe gambe. Toţi patru sunt întinşi pe tărgi aşezate pe podea într-o cameră care pare a fi o morgă, una care este plină. Nu este clar dacă şi părinţii lor au fost ucişi.

Jurnalistul spune că practica scrierii numelui pe corp a devenit frecventă în ultimele zile. Au existat scene haotice în mai multe spitale din Gaza în urma atacurilor aeriene, cu spaţiu insuficient pentru a face faţă afluxului de pacienţi.

Imaginile mai arată că în unele părţi ale Spitalului Al Aqsa, care este invadat de pacienţi, răniţii, inclusiv copii, zac pe coridoare pe paturi şi pe saltele improvizate.