mamaplus

Profesorul din Leova care ar fi agresat un elev, suspendat din funcție: Anunțul MEC

-
//
22.02.2024

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) informează că profesorul din Gimnaziul Sărăteni, Leova, care ar fi lovit un copil a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei. Totodată, Direcția raională de învățământ a sancționat (cu avertizare) directoarea gimnaziului pentru neraportarea cazului suspect de violență.

mamaplus

Reprezentanții MEC s-au autosesizat cu privire la acest caz la data de 14 februarie curent și a cerut Direcției de învățământ a Consiliului Raional să examineze incidentul și să asigure protecția copiilor din instituție pe perioada cât cazul este investigat de Procuratura Leova, transmite Știri.md. 

A doua zi, Direcția de învățământ Leova a demarat o anchetă de serviciu, cu deplasarea în instituția vizată a unei Comisii. Specialistul psiholog a inițiat o investigație pentru stabilirea stării psiho-emoționale a copilului care ar fi fost agresat. La fel, au fost aplicate chestionare anonime pentru a stabili dacă profesorul aplica violență și față de alți copii. 

În acest context, Direcția de învățământ Leova a întocmit un plan de intervenție cu privire la prevenirea violenței în instituțiile școlare, care conține următoarele acțiuni:

- Organizarea unei ședințe extraordinare cu managerii instituțiilor școlare și coordonatorii ANET cu privire la respectarea procedurii de organizare instituțională și intervenție a lucrătorilor din învățământ (organizată la 16.02.2024); 

- Efectuarea pe parcursul lunii februarie a vizitelor de monitorizare în instituțiile de învățământ din raion;

- Organizarea unui seminar tematic pentru managerii instituțiilor de învățământ, în luna martie curent.

Ministerul va continua să monitorizeze examinarea cazului și va reveni ulterior cu informații adiționale. Reiterăm că MEC condamnă ferm acțiunile care contravin Codului de etică a cadrului didactic, precum și orice tip de violență în mediul educațional.