mamaplus

Principala cauză care duce la apariţia cancerului

-
//
24.04.2023

Unul din şase cancere, în total două milioane pe an în întreaga lume, sunt cauzate de infecţii care sunt tratabile sau evitabile, potrivit unei cercetări franceze, scrie clickpentrufemei.ro.

mamaplus

O echipă de cercetători de la Centrul Internaţional de Cercetări Asupra Cancerului (CIRC) din Lyon, Franţa,a analizat incidenţa a 27 de tipuri de cancer în 184 de ţări şi a descoperit că există patru infecţii principale care provoacă apariţia acestor tumori.

Infecţiile cauzate de unele virusuri,bacterii şi paraziţi se numără printre cele mai importante cauze de cancer. Virusurile hepatitei B şi C, virusul papiloma uman (HPV) şi bacteria Helicobacter pylori s-au aflat la originea a 1,9 milioane de cazuri de cancer de col uterin,cancer intestinal şi cancer hepatic.

Autorul studiului, Martym Plummer,a subliniat că infecţiile cauzate de aceste bacterii şi virusuri pot fi prevenite, întrucât există deja vaccinuri pentru virusul hepatitei B şi virusul papiloma uman, iar bacteria Helicobacter pylori poate fi eliminată cu antibiotice.

În urma cercetării,oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că la femei, cancerul de col uterin a reprezentat jumătate din totalul cancerelor de origine infecţioasă,în timp ce la bărbaţi,cancerele provocate de infecţii au afectat în special ficatul, stomacul şi colonul.