mamaplus

Primii castraveți autohtoni, scoși pe piață. Care este prețul unui kilogram

-
//
15.04.2024

La piețele din Capitală, oamenii au stat la coadă pentru a se delecta cu produse autohtone. În același timp, producătorii spun că prețurile arată munca, dar și costurile mari pe care sunt nevoiți să le suporte, scrie tv8.md.

mamaplus

Sergiu Burchin crește castraveți de 13 ani la Dubăsarii Vechi, în raionul Criuleni. Astăzi, a scos în vînzare prima roadă. Deși s-a bucurat de chilipir, la taraba lui formându-se o coadă, totuși, bărbatul ni s-a plâns pe cheltuieli mari în producerea legumelor.

Prețul unui kilogram de castraveți este de 60 de lei, sumă pe care oamenii au fost dispuși să o scoată din buzunare. Totodată, producătorul spun că prețul va scădea în următoarea perioadă. „Prețurile sunt scumpe, dar castraveți buni acum e greu de găsit. „Suntem gata să plătim orice sumă, dar să mâncăm produse bune”.

„Ținând cont de faptul că totuși este destul de scump să produci la noi în țară, prețurile mi se par ok și îmi dau seama că nimeni nu va pune un preț excesiv de mare ca să nu poată vinde.” La târgul de produse locale de pe bulevardul Mircea cel Bătrîn am întâlnit-o și pe Mariana, familia căreia cultivă verdețuri la Fălești. Aceasta a povestit că părinții săi lucrează din greu pentru a-și câștiga bucata de pîine.

„Nu e scumpă verdeața, începe cu 10 lei legătura, 15-20 spanacul, care-i mai mare și mai puțin avem. Ridichea la ce preț? 20”. Continuare pe tv8.md