mamaplus

Primele detalii despre eleva care a suferit arsuri după ce colegii au dat foc la dezinfectant

-
//
18.02.2021

O minoră în vârstă de 15 ani, a ajuns cu arsuri la spital, după ce împreună cu doi colegi de clasă au vrut să facă experimente. Incidentul a avut loc ieri, 17 februarie, la un liceu din orășelul Durlești, mun. Chișinău. Inspectoratul de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a fost sesizat în jurul orei 13:35, precum că o minoră s-a ales cu leziuni corporale.

În cadrul cercetărilor, polițiștii au stabilit că în caz sunt implicați 3 elevi, doi băieți și o fată, toți cu vârstele de 15 ani. În timpul unei pauze, unul dintre băieți a luat dezinfectantul care se afla pe masa profesorului și a turnat lichidul pe o bancă, iar al doilea băiat a dat foc cu o brichetă soluției respective. Între timp, minora filma întreaga scenă.

La scurt timp aceștia au mai turnat lichid peste flacăra aprinsă, iar în rezultat flăcăra s-a extins provocându-i minorei leziuni. Minorei imediat i s-au acordat îngrijiri medicale, ulterior ea fiind preluată de un echipaj medical și transportată la spital.

Toți trei minori implicați în cazul dat sunt caracterizați de către administrația instituției ca fiind niște elevi cu o reușită școlară bună.

Pe marginea acestui caz a fost inițiat un proces penal în stabilirea tuturor circumstanțelor.

În acest context, Poliția vine cu următoarele recomandări pentru copii:

  • nu vă jucați în încăperi închise cu produsele ușor inflamabile;
  • dezinfectantul nu este o jucărie; acesta este pentru a dezinfecta mâinile;
  • aveți grijă de voi cât și de cei din jur.