mamaplus

Primele detalii în cazul copilului căzut ieri de la fereastra unui bloc locativ de la Buiucani

-
//
05.03.2021

Un copil a căzut în dimineața zilei de ieri, 4 martie, de la etajul nouă al unui bloc de locuit din sectorul Buiucani al capitalei. Din nefericire, micuțul a murit pe loc, din cauza traumelor. Apelul către serviciul 112 a fost înregistrat la ora 11:45. Imediat, la fața locului, au intervenit patru echipaje de salvatori și pompieri, care au stabilit că micuțul de un an și nouă luni a căzut în gol pe copertina unei construcții anexe. Din cauza traumelor cu care s-a ales, copilul a decedat pe loc.

„Angajații IGSU au intervenit pentru coborârea micuțului de pe copertina cu înălțimea de patru metri. Psihologii IGSU au acordat asistență părinților și apropiaților copilului decedat”, a declarat Liliana Pușcașu, purtător de cuvânt IGSU.

Potrivit poliției, micuțul se afla acasă împreună cu mama. În momentul în care femeia a mers la bucătărie, acesta a ieșit la balcon și, în timp ce se uita pe geam, a căzut. Locatarii sunt șocați de cele întâmplate. Ei spun că părinții copilului sunt foarte atenți și nu-și pot explica cum s-ar fi putut întâmpla o astfel de nenorocire.

„Așa oameni nici de internet nu știau, numai de copii. Permanent erau cu copiii, făceau mâncare. Nu-i lăsau pe un minut. Nici afară nu le dădeau voie să cadă jos”, spun vecinii familiei.

Administratorul complexului de locuit, unde s-a produs tragedia, spune că, după ce a auzit zgomotul, a ieșit repede în stradă și a dat peste mama copilului.

„Ei sunt niște părinți foarte grijulii. Au trei copii. Este un șoc pentru toți, pentru că nu sunt niște părinți care să fie indiferenți faţă de copii”, a declarat Angela Zamarea, administratorul complexului de locuit.

Oamenii legii au inițiat o anchetă pe acest caz, pentru a stabili toate circumstanțele incidentului.