mamaplus

Prima țară din lume în care vaccinarea devine obligatorie pentru copii

-
//
10.11.2021

Vaccinul anti-COVID se va alătura listei extinse de vaccinări de bază pentru copii, care sunt deja obligatorii prin lege, au declarat oficialii costaricani din domeniul sănătății, potrivit BBC. Costa Rica a semnat un acord cu Pfizer pentru a achiziționa doze pentru a începe vaccinarea tuturor copiilor sub 12 ani începând cu martie 2022. La începutul acestei săptămâni, organismele de reglementare în domeniul sănătății din SUA au aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Este puțin probabil ca majoritatea copiilor să se îmbolnăvească grav cu Covid-19, dar pot fi în continuare infecțioși, chiar și fără simptome. Vaccinul ar putea contribui la împiedicarea răspândirii virusului la alții.

În cadrul acordului încheiat cu Pfizer, Costa Rica va primi 3,5 milioane de doze, dintre care 1,5 milioane vor fi rezervate copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Celelalte vor fi pentru a treia doză care va fi administrată primilor respondenți, populației în vârstă și persoanelor imunodeprimate.

Până în prezent, aproximativ 55% dintre persoanele eligibile au fost vaccinate în totalitate în țară, potrivit cifrelor Our Wolrd in Data.

Mai mult de 70% dintre cei cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani au primit acum cel puțin o doză de vaccin, spun oficialii.

Decizia SUA de a aproba vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani a deschis calea pentru ca 28 de milioane de tineri americani să fie vaccinați. Aceștia primesc o injecție cu o treime din doza administrată la adulți.

Oficialii FDA au stabilit că vaccinul are o eficacitate de aproximativ 91% în prevenirea Covid-19 la copiii mici și că răspunsul imunitar al acestora a fost comparabil cu cel observat la persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani. Cercetătorii nu au constatat niciun efect secundar grav.