mamaplus

Prima reacție a lui Scarlat după scandalul provocat în mediul online

-
//
05.09.2023

Afirmațiile medicului obstetrician-ginecolog Vadim Scarlat au stârnit mai multe critici în spațiul online, atât în rândul femeilor, cât și în rândul bărbaților, care l-au acuzat de misoginism și discriminare, scrie Zdg.md. Vorbind despre prezența taților în sălile de naștere, medicul a declarat recent într-un podcast că, după naștere, femeia trebuie să nu fie văzută de soțul ei „extenuată”, să nu aibă „coafura de parcă și-ar fi pus două degete în priză, murdară de sânge și de mase fecale”.

mamaplus

Ziarul de Gardă l-a contactat telefonic pe Vadim Scarlat pentru o reacție la acest subiect. Inițial, el a spus că nu va comenta criticile care i-au fost aduse, însă ulterior a spus că, dacă a ofensat pe cineva, își cere scuze, însă „asta n-a fost o ofensă”. 

ZdG a solicitat și o reacție din partea Ministerului Sănătății. Până la publicarea articolului, nu am primit niciun răspuns.

„(…) Eu nu comentez părerile oamenilor, eu nu am discreditat pe nimeni (…). Eu îmi fac jobul așa cum trebuie să mi-l fac. Și mă stărui pentru fiecare femeie în parte să-i aduc bucuria pe care ea o așteaptă. Sunt simplu ca orice om și vreau ca să fie mulțumite de ceea ce așteaptă (…). Nu cred că asta este cea mai mare problemă a țării – exprimarea unui doctor care și-a spus o părere, părerea lui personală ca om. Nu eram în halat alb. Nu sunt persoană publică. Sunt o persoană simplă care își face munca zi de zi, noapte de noapte (…). 

Dacă am ofensat pe cineva și cineva consideră că asta a fost o ofensă, eu cer scuze, dar asta nu a fost o ofensă. Nici nu m-am gândit la ofensă, eu am transmis un mesaj ca oamenii să aibă o noțiune, nu că-i atât de simplă o naștere și nu că-i atât de simplă perioada de după naștere (…). Eu nu m-am gândit la discriminare, ofensă. Eu respect femeia ca femeie, ca mamă, dar și ca pacientă. Dacă eu nu mi-aș fi iubit specialitatea, poate că nu aș fi lucrat în acest domeniu (…). Dacă eu undeva pe cineva am ofensat, cer scuze, dar asta n-a fost o ofensă. Dacă o să privim emisiunea integral, atunci o să vedeți ce am în vedere (…)”, a declarat Vadim Scarlat.