Prețurile la unele medicamente vor scădea cu circa 11%

Prețurile la unele medicamente vor scădea cu circa 11%

-
//
29.09.2017

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a înregistrat şi prețurile noi de producător pentru 251 produse. În medie, în monedă națională, acestea sunt cu aproape 11% mai mici faţă de cele existente până acum în Catalogul Național de Prețuri de Producător la Medicamente. 

Prețurile la unele medicamente vor scădea cu circa 11%

Potrivit legislaţiei în vigoare, preţurile de producător sunt valabile în decurs de un an, după care urmează a fi reevaluate.

Totodată, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a avizat pozitiv, în luna august 2017, comercializarea pe piaţa farmaceutică din Republica Moldova 125 de preparate. 34 de preparate farmaceutice sunt noi, iar 91 sunt reautorizate.

Medicamentele care au fost autorizate pentru prima dată sunt destinate bolnavilor cu insuficienţă cardiacă, scleroză multiplă, pentru tratarea bolilor cavităţii nazale şi infecţiilor căilor respiratorii ș.a.

În ce priveşte autorizarea importului medicamentelor, în luna august au fost acordate 220 autorizații.

Totodată, Comisia privind autorizarea importului medicamentelor neautorizate a eliberat autorizaţii de import pentru 28 de preparate farmaceutice.

Pe parcursul lunii precedente, Laboratorul pentru Controlul Calităţii Medicamentelor al AMDM a verificat peste 2700 de loturi cu preparate farmaceutice, toate fiind recunoscute drept calitative, eficiente şi inofensive.

Sursa: realitatea.md