mamaplus

Prețul testelor COVID-19 efectuate în laboratoarele private ar putea fi modificat

-
//
03.11.2021

Prețurile testelor PCR la diagnosticarea COVID-19, efectuate în laboratoarele private din capitală, ar putea fi modificate. Autoritățile din sănătate anunță că au discutat pe marginea acestui subiect, iar reprezentanții Ministerului Sănătății lucrează la elaborarea unor reglementări în acest domeniu.

În acest sens, la Minister a fost creat și un grup de lucru. Anunțul a fost făcut de către secretara de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu.

„La Ministerul Sănătății a fost creat un grup de lucru care a inițiat activitatea de a elabora anumite reglementări privind costul sau tariful testelor de diagnostic care să fie aplicat și clinicilor, laboratoarelor private. Ceea ce constatăm astăzi este că prestatorii privați aplică acest adaos, unul destul de semnificativ. Deci, vom veni cu anumite reglementări și pentru prestatorii privați”, a declarat Nicolaescu.

În prezent, pentru un test PCR la un laborator privat, cetățenii scot din buzunare în jur de 800 de lei, iar pentru un test rapid - în jur de 400 de lei.