mamaplus

Preotul din Glodeni, care ar fi încercat să violeze un copil, a fost lipsit de dreptul de a sluji cele sfinte

-
//
27.07.2022

Preotul din satul Cuhnești, raionul Glodeni, care ar fi încercat să abuzeze sexual un minor de doar 12 ani din satul vecin, Bisericani, a fost lipsit de dreptul de a sluji cele sfinte. Un decret în acest sens a fost semnată ieri, 26 iulie 2022, de către Episcopul de Bălți și Fălești Marchel.

„Pentru încălcarea Canonului nr. 25 al Sf. Apostoli, precum și al Canonului nr.32 al Sf. Vasile cel Mare, egumenul David (Roșca) se lipsește, începând cu ziua a 26-a a lunii iulie 2022, de dreptul de a sluji cele sfinte. Pe parcurs, în conformitate cu Canonul nr.6 (II-lea Sobor Ecumenic), Judecata Eparhială va cerceta circumstanțele în care s-au petrecut cele întâmplate, pentru a lua hotărâre definitivă, care va viza aflarea dânsului în rândul preoțimii”, se arată în decretul semnat.

Amintim că, cazul șocant s-ar fi produs după ce duhovnicul ar fi petrecut cu niște săteni pe malul Prutului, unde ar fi consumat și băuturi alcoolice. După ce l-a plimbat pe minor cu automobilul, preotul a găsit un pretext pentru a-l invita la el în casă, unde ar fi avut loc tentativa de viol.