mamaplus

Premierul a făcut anunțul: Pomul de Crăciun nu va fi instalat anul acesta în centrul capitalei

-
//
17.11.2020

Sărbătorile de iarnă din acest an vor fi marcate într-un mod diferit față de anii precedenți. Din cauza pandemiei, în Piața Marii Adunări Naționale se amână instalarea pomului de Crăciun, la fel și concertele sau târgurile tematice. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4.

„Într-o lună încep sărbătorile. Anul acesta nu trebuie să ne facem iluzii, din cauza pandemiei nu va fi acel scenariu consacrat cu „Târgul de Crăciun”. S-a discutat la Cancelaria Guvernului. Am înțeles că colegii au discutat și cu Primăria Chișinău. Ei vor organiza ceva în Scuarul Catedralei Mitropolitane. Nu va fi „Târgul de Crăciun”, Guvernul nu va organiza și din câte am înțeles de la colegii de la Cancelarie, nici acel brad renumit care este poziționat în fața clădirii Guvernului nu va fi. Vor fi împodobiți brazii din adiacentul Arcului de Triumf. Este cert că nu vom avea acea amploare a sărbătorilor din cauza pandemiei”, a declarat premierul.

Referitor la cetățenii moldoveni care vor să revină acasă de Crăciun, prim-ministrul Ion Chicu a spus că speră ca aceștia să fie mai responsabili și să ia în calcul situația epidemiologică din țară și din statele care urmează să revină.

„Eu sper că cetățenii noștri, în primul rând din Europa, vor avea posibilitatea să ajungă la aeroport, fără ca să încalce regulile de carantină de acolo (n.r. din țara care revin). O bună parte din țările europene au introdus acel blestemat lockdown, pe care l-au avut în primăvară.

De aceea apare întrebarea dacă vor putea veni... Sperăm că vor putea veni. Aceste norme de carantină care sunt introduse, cunoașteți că noi avem o listă cu țările din zona verde, zona roșie, în funcție de această o să se decidă. Poliția nu reușește să îi urmărească pe toți. Pandemia va influența obiceiurile noastre tradiționale și de Crăciun”, susține Ion Chicu.

Întrebat dacă se examinează varianta de a anula aceste 14 zile de autoizolare, Chicu a răspuns că deocamdată nu examinează varianta de a anula izolarea, până când nu va apărea o tendință descendentă a numărului de persoane infectate cu COVID-19.

”Din câte ați văzut, începând cu săptămâna trecută, noi am revenit pe trendul ascendent. Numărul de cazuri crește. E adevărat că nu așa ca în Europa, dar oricum crește și nu trebuie să ne facem iluzii, de aceea trebuie de protejat.”