mamaplus

Povestea unei copile de 14 ani din Moldova care își dedică viața baletului

-
//
22.07.2024

Alexandrina Sandu practică baletul din fragedă copilărie. Dedică mult timp dansului, reușind să îmbine școala și antrenamentele. Deși baletul implică dureri și eforturi mari, aceasta nu s-a gândit niciodată să renunțe, iar aplauzele publicului îi oferă satisfacție și motivație.

mamaplus

A participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, obținând premii importante. Visul ei cel mai mare însă este să danseze pe scena Operei Naționale din Paris. „Eu încă nu sunt o balerină profesionistă și nu am o experiență mare în această activitate, dar cred că dacă vrei cu adevărat, totul îți reușește. Acesta este cel mai important aspect”, susține Alexandrina, transmite zdg.md.

„Este greu, dar dorința mea de a dansa este foarte  mare”

Alexandrina Sandu este o adolescentă de 14 ani, elevă la un liceu din Chișinău. Aceasta practică baletul de la vârsta de 4 ani, pasiune pe care a descoperit-o urmărind desene animate.

„Îmi place baletul de când eram foarte mică și o tot rugam pe mama să mă ducă la lecții. Probabil, desenele animate de la televizor mi-au trezit pasiunea față de această artă și  astfel am început să frecventez lecțiile de balet de la 4 ani”, susține balerina.

Alexandrina este susținută necontenit de familie și de profesoara ei, Anastasia Homițcaia, prima balerină la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. 

„Primesc foarte multă încurajare din partea familiei și prietenilor, dar cred ca cea mai mare încredere mi-o dau părinții, care mă susțin în toate pasiunile mele și profesoara mea de balet, care este alături de mine mereu, moral și fizic”, menționează tânăra dansatoare. 

Îndrumată de profesoara sa, Alexandrina învață secretele și tehnicile baletului, dezvoltând o pasiune nemărginită pentru această formă de dans. Tânăra descrie baletul ca fiind „viața, pasiunea și cea mai frumoasă artă”, pe care o consideră incomparabilă. 

„Nu-mi pot imagina viața fără balet, este parte din mine”, susține aceasta. 

Citește articolul întreg pe zdg.md.