mamaplus

Povestea lui Nicolai, băiatul crescut de bunici, care și-a riscat viața ca să ajungă în Italia, la mama lui

-
//
19.06.2023

Povestea lui Nicolai, un copil din Republica Moldova care și-a riscat viața înotând peste râul Prut din dorința de a-și regăsi mama plecată la muncă în Italia, a sensibilizat multă lume și a adus la lumină dramaticele experiențe trăite de familii divizate de emigrația de muncă.

mamaplus

Nicolai, un tânăr moldovean în vârstă de 14 ani, a fost găsit de polițiștii români de frontieră înotând în apele adânci de până la nouă metri ale râului Prut.

Doar o minune a salvat copilul de la a fi înghițit de apele reci și învolburate. Nicolai a fost ulterior preluat de Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

Băiatul pornise pe jos, fără bani, fără documente, doar cu puține haine într-un rucsac și un telefon, hotărât să ajungă la mama lui în Italia.

Bunicii săi, cu care locuia în Republica Moldova, au povestit că așteptau ca Nicolai să se întoarcă acasă seara, crezând că se afla la joacă, cu alți copii de vârsta lui, relatează Pro TV.

mamaplus

După ce au fost informați despre periculoasa aventură a copilului lor, autoritățile au reușit să-i contacteze atât pe bunici, cât și pe mama lui Nicolai.

Femeia, aflată la muncă în Italia, a fost profund afectată de dorința și riscul la care și-a expus copilul și a anunțat că a pornit deja spre România pentru a-și recupera băiatul.

Polițiștii de frontieră au descoperit pe Nicolai în apropierea localității de frontieră Drânceni, dezorientat și fără documente de identitate

Avea asupra sa un rucsac cu haine ude și un telefon mobil. Le-a mărturisit polițiștilor că a traversat înot râul Prut cu intenția de a ajunge la rudele sale din Italia.

Poliția de frontieră continuă să investigheze cazul, iar băiatul rămâne în custodia Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, până la sosirea mamei sale.