mamaplus

Povestea dramatică a unei mame de gemeni: Soțul și-a pus capăt zilelor din cauza greutăților

-
//
22.12.2023

O mamă singură cu doi copii îndură greutăți după ce soțul său și-a pus capăt zilelor din cauza sărăciei și datoriilor.

mamaplus

Deși i-a fost greu după moartea lui, Elena recunoaște că acum totuși se simte mai liniștită și că nimeni nu va mai ridica mâna asupra copiilor, transmite Știri.md.

Deși recunoaște că nu are suficienți bani, iar casa în care locuiește cu băieții necesită o renovare, aceasta l-a întâlnit pe jurnalistul Adrian Prodan, pentru a-i relata istoria de viață în cadrul emisiunii „Femeile nu tac”, cu o curățenie și o modestie de admirat.

„Eu și fratele am rămas orfani când eu aveam 12 ani, fratele avea 17 ani. Pe noi ne-au luat buneii, dar ei erau bătrâni. După aceasta am stat la niște rude, dar nici acolo nu era bine, ne puneau la lucru greu. Atunci fratele a decis că noi vom trăi singuri în casa părintească.

Ne duceam la școală, după care ne duceam cu ziua prin sat să căutăm de lucru”, povestește femeia.

După ce a absolvit gimnaziul și școala profesională, Elena a mers să-și caute de muncă în Capitală, unde la scurt timp și-a cunoscut și viitorul soț.

„Eu aveam atunci 34 de ani, el avea 29. După ce ne-am căsătorit, ne-am mutat la el în sat. El muncea prin sat, se ducea la muncă și peste hotare. La 36 am născut doi băieței gemeni, Marius și Maxim. Am dorit foarte mult să am copii.”

Deși a adus pe lume doi băieței, soțul o impunea să muncească mult, iar când nu reușea să facă ceva prin curte, acesta o bătea.

„Uneori nopțile nici nu le dormeam din cauza durerilor. Îi lovea și pe băieți când erau mai mari.”

Când băiețeii au mers în clasa I, tatăl acestora și-a spus capăt zilelor din cauza greutăților și lipsei de bani.

„Cu o seară înainte de tragedie el a încercat să se îndreptățească, avea remușcări. Nu a lăsat niciun bilet de adio”, își amintește femeia.

După ce bărbatul a murit, femeia cu cei doi copii a mai stat în locuința socrilor timp de doi ani, după care cumnata sa a venit și i-a alungat din casă.

„Era casa soțului, dar ea a venit și a schimbat lacătul la casă și ne-a alungat. Noi puțin ce am reușit să luăm din casă. Acolo a rămas toată mobila și toate lucrurile procurate de noi”, spune femeia.

Acum Elena și cei doi băieței locuiesc într-o căsuță pe care aceasta a cumpărat-o, însă pentru care încă nu a achitat suma totală: „Casa costă 56.000 de lei, aproximativ trei mii de euro. Eu deja am achitat 25.000 de lei. Am vândut vaca și am mai primit ajutor social, am strâns bani și am plătit.

Ceilalți bani urmează să-i strâng. Acum lucrez în sat. Am grijă de o bătrână și pentru asta primesc 1.000 de lei. Mai primesc de la stat 2.200 pentru copii. Dar banii aceștia merg pentru mâncare”, a spus femeia.

Cei care doresc să ajute femeia și cei doi copii o pot face sunând la numărul de telefon al Elenei: 069152426.