mamaplus

Povestea de succes a unei nașteri de tripleți la Bălți. Bebelușii au fost externați

-
//
25.09.2023

Bucurie la puterea a treia pentru un cuplu din nordul țării. Pe 9 august, la Centrul Perinatologic din orașul Bălți, s-au născut tripleții familiei, la 32 săptămâni de gestație. 

mamaplus

IMSP SCM “Gheorghe Paladi” anunță că pe 20 septembrie, bebelușii au fost externați și sunt în afara oricărui pericol.

“Astăzi 20 septembrie, este o zi specială pentru IMSP SCM "Gheorghe Paladi''.

Au fost externați tripleții Felicia, Daria și Dumitru. La data de 9 august, la 32 de săptămâni de gestație, s-au născut la Centrul Perinatologic din or. Bălți. Copii au avut greutatea la naștere de 1450, 1650 și 1800 de grame. Ei au fost transportați cu ajutorul serviciului AVIASAN la IMSP SCM "Gheorghe Paladi'' pentru îngrijiri medicale intensive specializate. După 43 de zile petrecute în spital, copiii au fost externați în siguranță acasă.

Succesul micilor eroi, se datorează profesionalismului medicilor noștri neonatologi și asistentelor medicale din cadrul Departamentului Neonatal-Pediatric sub conducerea șefului de departament Dorina Rotaru; colaboratorii secției de reanimare nou născuți nr.1, Șef secție Vadim Levcă, asistenta superioară Rodica Moisei; colaboratorii secției de reanimare nou născuți nr.2, Șef secție interimar Pasecinic Mariana, asistenta superioară Balmuș Galina; colaboratorii secției Îngrijire, recuperare și supraveghere neonatală a prematurilor, Șef secție interimar Bucătăru Nina, asistenta superioară Cernean Olga.”

Sursa: Mamaplus .MD