mamaplus

Polițiștii, cu ochii pe trotinete: Tot mai multe accidente, înregistrate

-
//
25.09.2024

De la începutul anului au avut loc peste 60 de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor, în urma cărora, 51 de persoane au fost rănite. Potrivit oamenilor legii, circa 70% dintre accidente s-au produs din vina celor care au folosit trotinetele.

mamaplus

În acest sens, oamenii legii au inițiat o campanie pentru a-i responsabiliza pe acești participanți la trafic. Mai exact, ei vor supraveghea traficul și îi vor sancționa pe cei ce nu folosesc trotineta în mod corespunzător, transmite Tvrmoldova.md.

Pe străzile Chișinăului e haos în lipsa unei educații corespunzătoare si a unui regulament clar de utilizare a trotinetelor. Multi dintre participanții la trafic nu sunt echipați corespunzător și nu respecta regulile elementare de circulație.

Astfel, începând cu 1 octombrie, polițiștii vor supraveghea traficul și îi vor sancționa pe cei ce nu folosesc trotineta în mod corespunzător.

„Deja avem documentați 410, dintre care 176 în stare de ebrietate. E o cifră destul de mare. Anul trecut am documentat în stare de ebrietate total - 86 de persoane. Anul acesta încă nu-i finisat. Echipament, zonele de deplasare, necedarea trecerilor pietonilor, semnificația indicatoarelor, semafoarelor. Toți angajații Poliției vor fi cu ochii pe dânșii”, a spus şeful adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Grigore Guzun.

Potrivit Codului Contravențional, cei care urcă în stare de ebrietate pe trotinete riscă o amenda de până la 25.000 de lei.