mamaplus

Peste trei mii de elevi din Chișinău învață de la distanță. Ce spun autoritățile municipale

-
//
21.09.2021

La momentul actual, 108 instituții educaționale din municipiul Chișinău își desfășoară activitatea cu prezența fizică a elevilor sută la sută. Restul școlilor studiază conform modelelor 3-7. Informații în acest sens au fost prezentate luni, la ședința operativă săptămânală, de șeful-adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi.

Potrivit responsabilului, imposibilitatea asigurării prezenței copiilor cu prezență fizică sută la sută în școlile din capitală este condiționată de numărul mare de elevi în clasă și, respectiv, de imposibilitatea asigurării respectării distanței de un metru între elevi.

Din cele 23 de instituții care studiază după modelele 3, 4 sau 7, situația este următoarea: 3.897 de elevi din 436 de clase învață la distanță. 

Numărul de elevi din clasele primare care studiază la distanță este de 593 de elevi, în clasele gimnaziale 2.797 și cele liceale 507 elevi.

În context, Direcția generală educație, tineret și sport a făcut un demers către Ministerul Educației pentru a permite desfășurarea procesului de învățământ cu prezență fizică, prin asigurarea distanței dintre elevi de până la un metru, cu condiția să fie respectate alte măsuri antiepidemice.