mamaplus

Peste 70% din locurile în clasa 1 au fost ocupate în școlile din capitală

-
//
03.05.2022

De la lansarea procesului de înscriere a copiilor în clasa întâi, pe platforma municipală online au fost depuse peste 6 800 de cereri. Cifra reprezintă circa 73% din numărul de locuri preconizat în instituțiile de învățământ din Chișinău. Informațiile au fost prezentate de către Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, la ședința de la Primăria capitalei.

Înscrierea copiilor de vârstă școlară prin intermediul platformei escoala.chisinau.md continuă. Conform Regulamentului, sunt înscriși la școală obligatoriu toți copiii din districtul școlar corespunzător care au împlinit sau împlinesc vârsta de șapte ani până la începutul anului de studii.

Înscrierea copiilor la școală pentru anul de studii 2022-2023 se face în două etape. Prima etapă se va încheia pe 13 iunie, fiind vorba despre depunerea cererilor în instituții conform adresei de domiciliu. A doua etapă, care are loc în perioada 14 iunie - 29 august, presupune completarea locurilor rămase disponibile.

Cât ține despre integrarea copiilor cu statut de refugiat, Andrei Pavaloi a menționat că până în prezent în 50 de școli au fost înscriși 608 elevi. Totodată, în 54 de grădinițe au fost încadrați 247 de copii cu vârstele cuprinse între 3 și 7 ani.