mamaplus

Peste 600 de copii, ajutați în cadrul Campaniei Vreau şi eu să învăţ

-
//
19.08.2024

În noul an școlar, peste 600 de copii din familii social vulnerabile de pe întreg teritoriul Republicii Moldova se vor bucura de rechizite şi ghiozdane noi. Acest lucru se datorează campaniei „Vreau şi eu să învăţ”, lansate de organizaţia neguvernamentală Concordia. În mai multe reţele de magazine, oamenii au putut dona bunuri pentru a oferi unui copil toate cele necesare la început de an şcolar.

mamaplus

În campanie au fost implicaţi peste 100 de voluntari care le-au arătat oamenilor cum pot face o faptă bună pentru un copil dintr-o familie social vulnerabilă, transmite tvrmoldova.md. 

„Sunt voluntar la Concordia din anul 2021 de la vârsta de 14 ani. Eu îi îndemn să doneze orice rechizite şcolare, după posibilitate, dar în mare parte avem nevoie de ghiozdane, caiete şi pentru asta le suntem foarte recunoscători”, spune Alexandru Pascari, voluntar. 

„În acest an am fost în 11 locaţii. Astăzi e a doua zi în care până la ora opt toţi cei care doresc să ne fie alături, ne pot vizita. Începând cu ziua de luni va începe cea mai grea activitate unde noi vom încerca să sortăm toate aceste bunuri, să pregătim ghiozdane pentru cei 668 de copilaşi pe care îi avem în listă. Am primit multe solicitări”, menționează Tatiana Baltă, director executiv, AO „Concordia”. 

În 2023, prin campania „Vreau şi eu să învăţ” s-au strâns bunuri de peste 490.000 de lei. Acestea au ajuns în 68 de localităţi, la 600 de elevi şi 76 copii de la grădiniţe.

Rezultatele Campaniei în 2023: În total au fost - 490.320 lei 68 localităţi 600 de copii pregătiţi pentru şcoală 76 de copii pregătiţi pentru grădiniţă. 

Campania „Vreau şi eu să învăţ” este la cea de-a 8-a ediţie.