mamaplus

Peste 3000 de copii din Moldova au fost vaccinați împotriva COVID-19

-
//
30.11.2021

3387 de copii din Republica Moldova au fost imunizați cu vaccinul anti-COVID-19 începând cu data de 18 noiembrie și până astăzi. Anunțul a fost făcut astăzi de către secretarul de stat în domeniul sănătății, Svetlana Nicolaescu, în cadrul unei conferințe de presă.

"Până la moment, în sistemul de evidență a vaccinarilor sunt înregistrate 3387 de copii cărora li s-a administrat vaccinul împotriva Covid. Totodată, în sistemul de farmacovigilență, în care se înregistrează apariția efectelor adverse, nu au fost raportate cazuri în care copiii vaccinați să aibă efecte adverse.", a subliniat Svetlana Nicolaescu, secretarul de stat în domeniul sănătate publică.

În perioada pandemiei, în Republica Moldova, mii de copii s-au îmbolnăvit de COVID-19. Mulți dintre ei au făcut forme grave şi au avut nevoie de spitalizare. 

La Chişinău, campania de imunizare a copiilor a început pe 18 noiembrie. Imunizarea copiilor de peste 12 ani a început cu mai bine de jumătate de an în urmă în România, Germania, Italia şi Lituania. Israelul şi SUA au început deja imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Experții din întreaga lume au confirmat că vaccinul nu este periculos şi asigură o imunitate îndelungată la copii împotriva infecției.