mamaplus

Peste 20 de agricultori te așteaptă la Târgul Strugurilor

-
//
13.03.2019

Pe 24 martie, peste 20 de producători autohtoni vor vinde struguri în Scuarul Catedralei.

mamaplus

Strugurii se vor vinde la ladă și vor costa circa 5-7-10 lei kilogramul (50 de lei pentru o ladă).

Anunțul a fost făcut de Nata Albot, pe pagina de facebook KLumea.

"Vâzând postarea despre impasul în care au ajuns cultivatorii noștri de struguri de masă, am contactat-o săptămâna trecută pe Diana Crudu, agricultoarea care a bătut alarma despre rezervele mari de roadă de struguri din depozitele agricultorilor noștri. I-am propus după schema Targului Pomușoarelor, ca echipa Klumea să-i ofere ajutor gratuit în organizarea unui târg de struguri. Diana urma să verifice câți agricultori ar fi dispuși să participe în târg. S-au adunat deja peste 20 de persoane.

Azi a primit de la primărie și autorizația de eveniment. Mulțumesc Ruslan Codreanu pentru operativitate. Așa că eu mă grăbesc să vă anunț că duminică, 24 martie, în Scuarul Catedralei, puteți să vă faceți plinul de struguri locali, soi Moldova. De aceeea IA MOLDOVA ACASĂ. Puteți face suc, dulceața și tarte din ei. Numai să-i spălați bine (remarca venită chiar de la Diana).

Strugurii se vor vinde preponderent la ladă, între 5-7-10 lei / kg. Sper agricultorii noștri să păstreze prețurile, ca să aibă toată lumea doar de câștigat. 

Agricultorii noștri sunt bogăția noastră. Și în momente mai grele ei trebuie susținuți de comunitate."

Sursa: Mamaplus.MD