mamaplus

Peste 15.500 de prânzuri calde pentru familii nevoiașe

-
//
20.03.2023

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a oferit peste 15 500 de prânzuri calde pentru persoanele greu încercate din sectorul Centru al capitalei și orașul Strășeni. Proiectul a fost lansat anul trecut, în noiembrie pentru Pretura Centru. În decembrie, acesta a fost extins în Strășeni. Până în prezent, mai mult de 600 de locuitori din oraș au primit bucate deja preparate, iar oamenii sunt recunoscători că au ce pune pe masă, scrie unimedia.info.

mamaplus

Deja de 3 luni, persoanele nevoiașe din orașul Strășeni vin la Primărie, la ora prânzului, pentru a-și lua mâncarea caldă. O pungă cu prânzuri a primit și moș Orion. Pensionarul de 62 de ani are în grija sa 5 nepoți. Bătrânul îi crește în pofida tuturor greutăților.

„E greu, foarte greu. Soția e bolnavă. Pe doi îi duc la grădiniță, trei se duc la școală. În curând ei vin de la școală, eu le duc mâncarea, îi pun să mănânce, sunt foarte bucuroși”, a zis Orion.

Zilnic, așteaptă mâncarea adusă la primărie de Asociația A.S.I.C.S. și mătușa Emilia de 75 de ani, care locuiește singură și cu greu supraviețuiește din pensie: „Mâncarea-i foarte bună. În fiecare zi ne dă salată, o pulpă, felul întâi, felul doi. Pentru mine este o economie foarte mare”.

Autoritățile locale au decis să schimbe lista beneficiarilor o odată la două săptămâni pentru a putea ajuta cât mai multă lume. Prioritar, în listă se găsesc familiile cu mulți copii și venituri mici, persoanele cu nevoi speciale și pensionarii singuratici.

„Până la momentul actual, au beneficiat de acest sprijin mai bine de 600 de cetățeni din comunitatea noastră. La fiecare două săptămâni, noi modificăm lista beneficiarilor. Este primul și cel mai mare proiect de sprijin financiar pentru că este pe o perioadă de un an. Cu certitudine spun că impactul este unul major”, a declarat primarul orașului Strășeni, Valentina Casian.

Menționăm că donația face parte din cadrul campaniei ”Susținem pentru că ne pasă”, lansată de Asociația A.S.I.C.S. cu scopul de a fi alături de cele mai vulnerabile categorii sociale în perioada rece a anului.