mamaplus

Peste 1500 de elevi din capitală au învățat regulile de siguranță personală

-
//
17.05.2022

Zi importantă și plină de cunoștințe noi pentru 1628 de elevi din Chișinău. Pompierii și salvatorii au desfășurat lecții privind bazele securității vieții pentru mai mulți copii. Acțiunile de prevenire au avut loc în incinta liceului teoretic Alexandru Ion Cuza din capitală.

Specialiștii IGSU au vorbit despre regulile de siguranță personală și comportamentul corect în diverse situații de risc. Elevii au ascultat atent recomandările pompierilor despre normele antiincendiare, pericolul jocului cu focul și utilizarea necorecsunzătoare a instalațiilor electrice, dar și a celor conectate la gaze naturale.

De asemenea, salvatorii au vorbit minorilor despre principiile de evacuare din încăperi și locuințe afectate de flăcări, sau după producerea unui cutremur.

Mai mult, micuții au fost rugați să fie prudenți în preajma bazinelor acvatice, fiind îndemnați să nu meargă la scăldat fără maturi, pentru a evita cazurile de înec.

mamaplus

După finalizarea lecțiilor teoretice, angajații IGSU au prezentat elevilor tehnica de intervenție și echipamentul specializat cu care efectivul de trupă realizează zilnic misiunile de salvare, printre care stingerea incendiilor, operațiunile de deblocare, dar și acordarea primului ajutor.

mamaplus

Copiii au explorat tehnica din dotare și au avut posibilitatea de a afla mai multe lucruri interesante despre serviciul nobil a salvatorilor și pompierilor din Republica Moldova.

mamaplus

Activități similare de prevenire sunt desfășurate sistematic de Inspectorat în instituțiile preșcolare și școlare de învățământ în toate regiunile țării, având drept scop instruirea tinerii generații în domeniul bazelor securității, mai ales înainte vacanței de vară.

mamaplus
mamaplus