mamaplus

Pericolul prădătorilor sexuali online. „Copiii noștri pot fi abuzați la noi acasă, în camera lor. Și băieții, și fetele”

-
//
23.01.2020

De ce ar trebui să amânăm prezența online a copiilor noștri până la vârsta la care pot înțelege pericolul pedofiliei online? Iată un experiment făcut de o agenție din Statele Unite, pentru toți părinții ai căror copii au conturi pe rețelele sociale mult prea devreme.

„Mi se pare TERIBIL DE IMPORTANT să știm ce se poate întâmpla din momentul în care copiii noștri devin activi online. Am văzut cu ochii mei fetițe de 8-9 ani povestind în parc cum primesc like-uri pe Insta de la bărbați maturi și cât de mult le încântă asta. Acest fenomen există și nu-l putem controla. Putem însă amâna momentul în care copilul nostru intră online până când el devine responsabil și conștient de pericole și de cum se poate apăra, până când copilul își dezvoltă gândirea critică, poate înțelege când se află în pericol și poate cere ajutorul.

Ce e important de reținut este că internetul face posibil ca acești prădători să fie oriunde în lume, doar acces la internet să aibă. Copiii noștri pot fi abuzați la noi acasă, în camera lor. Și băieții, și fetele. Fără ca noi să știm. Cu noi în camera vecină.

Este responsabilitatea noastră să nu lăsăm așa ceva să se întâmple”, e un apel către părinți.

Vezi experimentul AICI.