Pe Aeroportul Chişinău a apărut cel mai mare panou din Europa

Pe Aeroportul Chişinău a apărut cel mai mare panou din Europa

-
//
27.12.2016

Vizitatorii Aeroportului Internaţional Chişinău au posibilitatea excelentă de a lua cunoştinţă de informaţii utile şi distractive pe cel mai mare panou interactiv din Europa.

Pe Aeroportul Chişinău a apărut cel mai mare panou din Europa

Ceremonia inaugurării panoului multimedia de inalta rezolutie a avut loc astăzi, 26 decembrie, pe aeroportul capitalei. Vizitatorilor structurii aviatice şi celor prezenţi li s-a adresat directorul general al Companiei „Avia Invest" Petru Jardan, care a relatat despre particularităţile ecranului video.

Sala de aşteptare a Aeroportului Internaţional Chişinău s-a completat cu un panou video, care nu are analogi în multe alte aeroporturi din Lume. Dispozitivul reprezintă un panou multimedia, constituit din 28 de monitoare, diagonala fiecăruia dintre ele este de 55 inci, cu o rezoluție de 4K (4096 × 3072 pixeli, care permite de a reproduce video de înaltă claritate – n.red.).

"Proiectul nostru nu este unicat, deoarece atare platforme sînt instalate pe multe aeroporturi din lume. Totodată, platforma de pe Aeroportul Chişinău este cea mai mare atît din Europa, cît şi din spatiul CSI. Înălţimea panoului este de 3 m 20 cm, iar lăţimea – de 8,50 m, ceea ce este un indice fenomenal pentru ecranele cu rezoluţie de 4K. Noi am reuşit să realizăm acest proiect graţie suportului companiilor "Samsung" din Coreea de Sud şi "BIT Invest" din Moldova", a relatat Petru Jardan, şeful Companiei "Avia Invest".

Pe Aeroportul Chişinău a apărut cel mai mare panou din Europa

În afară de informaţie utilă, pe ecran va fi expus content cu caracter de diverisment, ceea ce, potrivit spuselor lui Petru Jardan, va prezenta interes pentru fiecare vizitator al Aeroportului Internaţional Chişinău. "Noi sîntem interesaţi să asigurăm clienţilor nostril toate condiţiile confortabile. Vizitatorii aeroportului va vor fi permanent informaţi despre situaţia de pe diferite aeroporturi ale lumii, unde intenţionează să ajungă, condiţiile meteo în ţara de destinţaie şi despre multe altele. În afară de aceasta, vor fi proiectate subiecte video interactive, peisaje din diferite colţuri ale lumii, ceea ce ne va permite să ne considerăm plenar Aeroport Internaţional", a menţionat Jardan.

"Avia Invest" cu drepturile de companie, care gestionează Aeroportul Internaţional Chişinău, potrivit spuselor lui, a acceptat cu entuziasm oferta de a instala un atare panou spre bucuria pasagerilor şi persoanelor, care întîmpină sau conduc apropiaţii şi rudele.

Sursa: noi.md