mamaplus

Patru companii de la noi vor crea spaţii pentru alăptare și terenuri de joacă pentru copiii angajaților

-
//
28.04.2022

Patru companii din R. Moldova vor crea spații prietenoase pentru familii la locul de muncă. Inițiativele sunt cofinanțate cu câte 5,000 de dolari de către Fondul ONU pentru Populație, iar companiile urmează să dubleze contribuția. Certificatele de cofinanțare au fost acordate companiilor în cadrul „Ceremoniei de lansare a inițiativelor prietenoase familiei la locul de muncă”, desfăşurată miercuri, 27 aprilie.

Prezentă la eveniment, secretarul de stat din cadrul Ministerului Muncii şi Protecției Sociale, Felicia Bechtoldt, a reiterat angajamentul Guvernului în promovarea politicilor prietenoase familiei: „Un efort comun al Guvernului şi cel al mediului de afaceri poate determina sporirea numărului de femei angajate, participarea mai activă a bărbaților la sarcinile domestice şi cele de îngrijire, iar pe termen lung – la reducerea decalajului dintre numărul dorit de copii şi cei pe care îl au”.

”Sperăm că mai multe companii din sectorul privat din R. Moldova se vor alătura acestei inițiative, iar aceste bune practici vor fi preluate şi extinse”, a declarat Natalia Calenic, vicepreşedinta Camerei de Comerț şi Industrie, partenerul de implementare al UNFPA.

Cele patru companii îşi propun să amenajeze, în următoarele luni, spații adaptate familiilor angajate cu copii.

Inițiativele urmează să fie inaugurate în toamna acestui an şi vor fi utile pentru aproximativ 5000 mii de angajaţi din toate companiile campioane, dintre care 65% sunt tineri de 19-39 de ani.