mamaplus

Pastorul care şi-a violat cele trei fiice, trimis în judecată: „Ne amenința cu cuțitul, ne lovea cu picioarele”

-
//
13.06.2024

Un bărbat de 48 de ani din județul Arad, care se pretinde a fi pastor neoprotestant, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu. Acesta este acuzat de infracțiuni de viol, săvârșit asupra celor trei fiice ale sale de-a lungul mai multor ani, scrie adevarul.ro.

mamaplus

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în perioada 2007-2023, în repetate rânduri, a întreţinut raporturi sexuale, cu trei persoane vătămate minore, aflate în ocrotirea sa, prin constrângere fizică şi psihică şi profitând de imposibilitatea persoanelor vătămate minore de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa”, anunță Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu.

Trei surori au rămas traumatizate ca urmare a unor abuzuri terifiante. Fiica cea mare, acum în vârstă de 26 de ani, a îndurat violuri de la vârsta de 9 ani până la 17 ani. După ce a aflat că și surorile sale mai mici, în vârstă de 15 și 17 ani, au fost supuse aceluiași tratament oribil, ea a găsit curajul de a vorbi unor colegi. Informația a ajuns la Poliție, care s-a sesizat din oficiu.

Femeia a dezvăluit că a rămas însărcinată cu tatăl ei la vârsta de 14 ani. Ea a povestit procurorilor că era supusă unor bătăi severe și amenințări. Copilul a fost avortat în cele din urmă.

Familia le izola pe fetele lor, restricționând accesul lor la educație și socializare. Cele cinci surori au fost private și de dreptul de a avea prieteni.

„Lua ranga să ne dea în cap, ne amenința cu cuțitul, ne lovea cu pumnii, cu picioarele. Totul se întâmpla o dată la trei zile sau uneori la două”, a povestit fata, potrivit sursei citate.

Bărbatul, pe nume Nonu Lăcătuș, se pretindea pastor și mulți îi treceau pragul crezând că este un om bun.

Pe 23 februarie 2024, Judecătoria Ineu a decis că „…dispune arestarea preventivă a inculpatului Lăcătuş Nonu-Iosif, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, în formă continuată (persoana vătămată C.D.), viol, în formă continuată (persoana vătămată L.N), şi viol, în formă continuată, (persoană vătămată L. N.), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23 februarie 2024 până la data de 23 martie 2024 inclusiv. În conformitate cu dispoziţiile art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Lăcătuş Nonu-Iosif. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpat prin apărător din oficiu, de luare a măsurii arestului la domiciliu”.