mamaplus

Părinții unei minore abuzate sexual își caută dreptatea

-
//
22.03.2023

Un cuplu din nordul țării este spulberat de durere, după ce fiica a mărturisit că a fost violată de către vecin timp de trei ani. Părinții adolescentei spun că nu-și vor găsi liniștea până când vinovatul va ajunge la pușcărie.

mamaplus

O copilă din nordul țării a trăit timp de trei ani un adevărat coșmar, asta deoarece un consătean a abuzat-o sexual. La un moment dat, fata nu am mai rezistat și le-a destăinuit părinților tot ce i s-a întâmplat, transmite Știri.md.

Minora spune că prima dată a fost abuzată sexual când avea doar 11 ani. La vârsta de 15 ani, ea nu a mai suportat această povară și le-a povestit părinților. În toți acești ani, fata spune că a fost violată de mai multe ori de vecin.

Părinții fetei au relatat în cadrul emisiunii "Vorbește Moldova" despre calvarul trăit de fiica lor.

Mama minorei este și acum îngrozită de cele întâmplate.

"Vă spun sincer, de când am aflat, puneam capul în jos și boceam, boceam și nu mâncam, țipam, aveam stres".

Bărbatul care s-ar face vinovat petrecea deseori timpul cu familia minorei, fiind chiar vecinul de vizavi, povestește tatăl adolescentei.

"Venea la noi, priveam televizorul, dar acum merge cu capul jos".

Părinții sunt în căutarea dreptății și se tem că cel care le-a batjocorit fiica poate scăpa basma curată.

"Și-a bătut joc de fata mea și acum este în libertate", spune mama minorei.

Daniela Feldman, psiholog, face un apel către părinți să fie foarte atenți la comportamentul manifestat de copiii lor, pentru a preveni astfel de situații.

"Din păcate, în momentul în care se află atât de târziu, după cum ați aflat dumneavoastră, post-factum, și situația nu mai poate fi schimbată, îți rămâne doar să rămâi cu nodul ăsta în gât. Cu siguranță este un semn de întrebare, un strigăt pentru mulți părinți să fie atenți la copiii lor".

Un alt invitat al emisiunii, avocatul Octavian Vârlan, susține că oamenii legii trebuie să acționeze prompt și să studieze minuțios acest caz, pentru ca vinovatul să-și ispășească pedeapsa.

"În primul rând, este foarte important ca fetița să fie protejată la maximum acum. În momentul în care s-a descoperit o faptă, fetița trebuie să fie audiată, în condiții speciale, cu un psiholog și deja urmează să își facă treaba cei care vor colecta probe, pentru ca acest pretins făptaș să fie sancționat".