mamaplus

Părinții, îndemnați să-și supravegheze copiii când merg în parcuri sau la plajele din Capitală

-
//
12.06.2023

Primăria Municipiului Chișinău îndeamnă părinții cu copii minori să-i supravegheze pe cei mici atunci când merg să se odihnească în parcuri și pe plajele din oraș, pentru a evita pericolele de înec. De asemenea, municipalitatea va solicita implicarea organelor de poliție pentru a spori securitatea cetățenilor în zonele menționate. Subiectul a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

mamaplus

Primarul General, Ion Ceban, care a vizitat parcurile din capitală, a atenționat asupra fenomenului prezenței minorilor nesupravegheați de maturi.

Astfel, salvamarii au primit instrucțiuni suplimentare vizavi de securitatea minorilor aflați în prejma bazinelor acvatice. Totodată, va fi făcută o solicitare către reprezentanții poliției, pentru a inspecta mai des zonele respective.

Mai mult, edilul a solicitat serviciilor de profil să asigure afânarea zilnică a nisipiului de pe plajele din zonele de agrement din capitală, dar și salubrizarea acestor spații, având în vedere că în weekend sunt frecventate de foarte mulți oameni.

În context, administratorul interimar al Î.M. „Asociația de Gospodărie a Spațiilor Verzi”, Tudor Gîrbu, a informat că toate parcurile din oraș sunt întreținute și salubrizate, în special cele unde au fost desfășurate evenimente de masă.  

De asemenea, serviciile municipale vor dispune analizarea probelor sanitare la nisipul de pe plajă, cât și la apa din bazinele acvatice.

Pe parcursul săptămânii curente, în parcuri vor fi amenajate panouri informative, unde va fi amplasată informația despre starea sanitară a nisipului de pe plajă și a apei din lacuri, precum și despre normele de comportament a oamenilor care frecventează zonele respective.

Totodată, informăm că odată cu amenajarea plajelor către sezonul estival, au fost reabilitate cabinele de duș, iar coșurile de gunoi au fost vopsite, pentru ca cetățenii care se odihnesc să beneficieze de servicii de calitate.

La rândul lor, oamenii sunt îndemnați să păstreze curățenia în urma lor, după aflarea în parcuri și pe plaje.