mamaplus

Părinții din Chișinău și suburbii vor plăti cu 100 de lei mai mult pe lună pentru prânzul elevilor

-
//
14.01.2021

Potrivit noilor schimbări făcute de autoritățile municipale, părinții din Chișinău și suburbii urmează să achite cu 100 de lei mai mult pe lună pentru masa de prânz a elevilor. Noua regulă este valabilă pentru anul 2021. Dacă anterior părinții achitau 9 lei și 35 de bani pe zi, acum suma s-a majorat până la 14 lei și 35 de bani pe zi pentru un elev. Autoritățile municipale își motivează decizia prin faptul că astfel alimentația copiilor va fi mai bogată, transmite MamaPlus.md, cu referire la ProTV.md.

”Prețul prânzului a crescut pentru că suma anterioară nu acoperea toate necesitățile de alimentație ale unui copil. În 2017 s-a făcut ultima modificare la normele financiare. Combinatele urmează să ajusteze meniurile lor în funcție de sumele alocate de către Primărie.”, susține șeful Direcției Educație, Andrei Pavaloi.

Se pare că la unele licee din municipiul Chișinău, părinții achită mai mult decât suma stabilită de autorități. Administrațiile liceelor respective spun că aceasta este decizia lor proprie, pentru ca elevii să beneficieze de un prânz mai variat.