mamaplus

Până când moldovenii vor avea acces interzis în Italia. A fost stabilit un nou termen

-
//
15.07.2020

Italia a prelungit până în data de 31 iulie măsurile de siguranță împotriva noului coronavirus. Astfel, până la sfârşitul acestei luni, moldoveni nu vor putea intra în peninsulă, țara noastră fiind considerată una cu risc sporit de răspândire a COVID-19. Un decret de lege în acest sens a fost semnat, ieri, de autoritățile italiene.

Potrivit reprezentanților Ambasadei Republicii Moldova în Italia, până în data de 31 iulie nu vor avea acces în peninsulă nici persoanele care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat țara noastră, precum şi alte 12 state: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

De asemenea, până în data de 31 iulie vor fi suspendate zborurile din Moldova spre Italia şi retur. Totodată, au fost suspendate şi cursele auto.

Le va fi permisă intrarea în Italia cetățenilor italieni, statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Andorrei, Principatului Monaco, Republicii San Marino și Statului Vatican, care au reședință sau domiciliu în Italia. Totuşi, ei vor trebui să stea 14 zile în carantină.

Inițial, Italia şi-a închis granițele pentru moldoveni până în data de 14 iulie.