mamaplus

Orașul în care localnicii au acces gratuit la piscine în zilele caniculare

-
//
15.07.2024

Vecinii bulgari pătimesc din cauza valului de caniculă. În sudul Bulgariei, pompierii se luptă cu incendii de vegetație, iar în nord-vest sunt prognozate temperaturi de 43 de grade Celsius. Atmosfera este sufocantă și la croați.

mamaplus

Termometrele de la intrarea într-o piscină publică din Zagreb indică 35 de grade Celsius. Este neobișnuit de cald pentru capitala Croației, motiv pentru care autoritățile locale au decis ca, timp de trei zile, accesul la cele cinci bazine din oraș să fie gratuit, conform stirileprotv.ro.

Apa are 27 de grade Celsius și este perfectă pentru cei dornici să se bălăcească în voie.

Cinci mii de persoane au ajuns la piscinele publice din Zagreb weekendul trecut. Potrivit estimărilor, în acest final de săptămână, numărul se va dubla.

Și bulgarii dau piept cu temperaturi greu de suportat. La Sofia sunt așteptate astăzi 36 de grade Celsius. Primăria a trimis cisterne ca să ude din plin bulevardele circulate și a creat puncte unde sunt împărțite sticle cu apă. În alte regiuni ale țării este și mai cald. Vor fi maxime de 43 de grade în următoarele zile.

Bulgaria se află sub un val de caniculă încă din iunie – considerată cea mai călduroasă lună din 1930, de când se fac măsurători oficiale.