mamaplus

Octombrie 2019 a fost cea mai caldă lună de toamnă înregistrată vreodată în lume

-
//
06.11.2019

Anunțul a fost făcut de Serviciul european Copernicus, care a menţionat că este a cincea lună consecutivă care a depăşit sau s-a apropiat de un nivel record de temperaturi.

Luna octombrie a acestui an a depăşit cu 0,63 grade Celsius temperatura medie a perioadei de referinţă 1981-2000, mercurul termometrelor urcând cu doar 0,01 grade peste temperatura înregistrată în octombrie 2015, însă cu 1,2 grade Celsius peste nivelul pre-industrial, baza de referinţă a experţilor ONU pentru climă.

„Este a cincea lună la rând care înregistrează un record sau se apropie de un record”, a afirmat serviciul Copernicus într-un comunicat.

Iunie 2019 a fost cea mai caldă lună iunie din istorie, iar luna iulie 2019 a atins recordul absolut fiind declarată cea mai caldă înregistrată pe Pământ de când se fac măsurători.

Ultimii patru ani au fost cei mai călduroşi înregistraţi vreodată pe planetă, iar, în august, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) a estimat deja că anul 2019 se va clasa în top 5 al previziunilor, în conformitate cu impactul schimbărilor climatice prevăzute de oamenii de ştiinţă.