mamaplus

Oamenii legii, despre copila de 13 ani care a murit zilele trecute: ”Nu a fost vorba de viol”

-
//
18.06.2021

Copila găsită inconștientă într-o clădire părăsită din parcul Valea Trandafirilor nu a fost violată. Cel puțin, asta a arătat expertiza preliminară efectuată în cadrul urmăririi penale. De asemenea, oamenii legii nu au niciun suspect, deocamdată. 

Totodată mai multe surse media autohtone au tirajat informație despre minora decedată că aceasta a sărit de pe acoperișul clădirii abandonate cu șase etaje, sub influența drogurilor sintetice și că șeful Inspectoratului de Poliție Botanica, Valentin Cucoș ar fi confirmat pentru „Komsomoliskaia Pravda” că era un adolescent ”dificil”, pe mama nu o asculta, la școală nu găsea limbă comună cu învățătorii, învăța prost fiind membră a unui grup neformal de tineri.

„Noi ne-am gândit că era viol, dar nu era viol. Cel puțin, preliminar, nu s-au constatat urme de viol. Avem leziuni corporale grave și urmează să stabilim dacă sunt ele de la cădere sau sunt cauzate de cineva, sau sunt și de la cădere și cauzate de cineva. Noi știm că ea a dispărut de acasă cu o zi înainte și pe dânsa o căutau și, la un moment, a apărut acolo unde a auzit deja toată lumea”, afirmă Oleg Afanasii, procuror șef al municipiului Chișinău.

Reamintim că minora de 13 ani a murit pe patul de spital în dimineața zilei de 16 iunie.