mamaplus

O tânără mamă a plecat în America să câștige mii de dolari, iar acum e nevoită să-i cheltuie pe tratamentul unei boli grave cu care s-a întors de-acolo

-
//
05.10.2023

O tânără mamă din Moldova luptă cu boala Lyme după ce a lucrat în Alaska. Inițial a plecat cu speranța unor venituri mari, dar condițiile extreme și înțepăturile de țânțari au dus la simptome grave ale bolii Lyme. Întoarsă acasă, simptomele s-au agravat, iar diagnosticul, în cele din urmă, a fost confirmat. Cu toate eforturile, tratamentul în Moldova a fost insuficient, iar acum, femeia caută ajutor într-o clinică specializată din București, scrie sănătateinfo.md.

mamaplus

În Republica Moldova, Olga, acum în vârstă de 34 de ani, era angajată a Poliției de Frontieră. Salariul pe care-l primea și activitățile de după programul de lucru nu-I ajungeau însă să acopere toate cheltuielile casnice și creșterea fiicei, așa că a luat o decizie grea – să se concedieze și să plece pentru câteva luni la muncă în altă țară, pe alt continent.

Olga a povestit pentru Sănătate INFO că în acel moment i se părea o oportunitate de a face bani mulți și rapizi. Însă toate lucrurile care i se întâmplau înainte de plecare, parcă încercau să o convingă să rămână. De la serviciu nu putea să-și ia concediu pe cont propriu din cauza stării de urgență impusă de războiul din Ucraina. Într-un final, lucrurile s-au aranjat și iat-o în avion spre Alaska.

„Lucrezi 2 luni jumătate și faci 15 mii de dolari. Mie mi-au strălucit ochii. Am plecat, insistând ca și sora mea să vină cu mine. Îi spuneam că, dacă lucrăm cot la cot, vom reuși să terminăm renovarea casei părintești. Ne mutasem de curând într-o localitate nouă, după ce decedase tata, și aveam în plan să lucrăm împreună timp de un an sau doi, vara și iarna, să adunăm câte 15 mii de dolari în fiecare vară și încă 15 mii în fiecare iarnă pentru a finisa casa. Mi-am lăsat fiica în grija mamei mele și am plecat în Alaska împreună cu sora mea și o colegă de la serviciu”, își amintește femeia.

Visa să-și cumpere și o mașină ca să-și poată duce fetița la diverse activități, dar și pentru a ajunge mai ușor la locul de muncă.  La fabrica din Alaska, unde moldovencele urmau să lucreze câte aproximativ 17 ore din 24, în condiții de frig și umiditate extremă, în fiecare zi cel puțin un angajat se îmbolnăvea.

Citește continuarea pe sanatateinfo.md!