mamaplus

O tânără din Telenești a născut în ambulanță, în drum spre maternitate

-
//
01.02.2024

O femeie de 20 de ani a născut o fetiță, chiar în ambulanță, în drum spre maternitate. Cazul a avut loc în raionul Telenești, informează autoritățile din sănătate.

mamaplus

La data de 31 ianuarie curent, ora 04:37, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei gravide de 20 de ani, care avea deja contracții și prezenta simptome de debut al nașterii. Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă a PAMU Căzănești din cadrul SAMU Telenești în următoarea componență: medicul Adelina Căpățînă; felcerul Elena Dvorețchii și șoferul autoambulanței Serghei Cristea, care a ajuns la locul solicitării la ora 04:44.

La domiciliu, echipa PAMU Căzănești a preluat rapid parturienta, care era la a II-a naștere, în a 38 săptămână de sarcină. La ora 05:28, în timpul deplasării la spital nașterea a survenit spontan, astfel venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță. Femeia a adus pe lume o fetiță sănătoasă”, informează CNAMUP.

Potrivit CNAMUP, nașterea în ambulanță a decurs fără complicații. Lăuza și nou-născutul au fost transmiși specialiștilor maternității din cadrul Spitalului Raional Orhei pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.