mamaplus

O tânără din Florești a născut un băiețel perfect sănătos în ambulanță

-
//
21.05.2024

O tânără în vârstă de 27 ani din satul Cuhureștii de Sus, raionul Florești, a născut în ambulanță un băiețel perfect sănătos. Anunțul a fost făcut de reprezentanții IMSP CNAMUP.

mamaplus

Potrivit IMSP CNAMUP, ieri, 20 mai, în jurul orei 23:53, Dispeceratul comun de urgență a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei gravide în 40 de săptămâni, care avea deja contracții și prezenta simptome de debut al nașterii, transmite Știri.md.

Așadar, pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă a PAMU Cuhureștii de Sus din cadrul SAMU Florești în următoarea componență: felcerul Mariana Dogotaru; infirmierul Zinaida Vicol și șoferul autoambulanței, Sergiu Crețu, care au ajuns prompt la locul solicitării.

Ajunsă la fața locului, echipa a preluat rapid pacienta. În timpul deplasării la spital a survenit spontan nașterea, astfel venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță. Tânăra în vârstă de 27 de ani a adus pe lume un băiețel sănătos, cu scorul Apgar 7-8 puncte.

Ulterior, lăuza și nou-născutul au fost transportați în stare stabilă la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Florești pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

De menționat că pe data de 11 mai 2024 a fost înregistrat un caz de naștere în condiții de prespital. O femeie de 30 de ani a născut o fetiță sănătoasă în prezența echipei SAMU Telenești în următoarea componență: felcerul Galina Tîrșina; infirmierul Gheorghe Dînga și șoferul Ilii Cibotari.

Datorită asistenței medicale urgente calificate acordate în timp oportun, nașterea la domiciliu a decurs fără complicații. Ulterior, mama și micuța de trei kilograme au fost transportate la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Orhei.