mamaplus

O româncă de 19 ani a murit după ce a născut. Ce i s-a găsit în uter la autopsie

-
//
07.11.2019

Familia unei tinere de 19 ani care a murit duminică îi acuză pe medicii de la Spitalul județean că i-au pus diagnostic de meningită, în timp de ea avea de fapt o infecție generalizată în corp, după ce a născut, în urmă cu o lună.

Autopsia a arătat că, după naștere, în uter i-a rămas un fragment de placentă care s-a necrozat. Poliția a deschis un dosar penal.

Povestea tinerei decedate, pe lung

Tânăra de 19 ani a născut natural, în urmă cu o lună, la Spitalul județean din Brăila. Săptămâna trecută a început să se simtă rău și să îi amorțească un picior. Rudele au sunat la ambulanţă, dar medicii au considerat că suferă mai degrabă de un sindrom postpartum.

După ce i-au făcut un set de analize, i-au pus diagnosticul de meningită virală și le-au recomandat tuturor membrilor familiei să se trateze cu antibiotice.

Pentru că fata se simțea rău în continuare, rudele au chemat a doua oară ambulanta. Ea a fost internată la terapie intensivă și intubată și, după câteva ore, a încetat din viața.

Șocant este ca, potrivit reprezentanților serviciului de medicină legală, după naștere, în uterul mamei ar fi rămas un fragment de 2 cm pătrați de placentă care a provocat septicemia, adică infecția generalizată.

Poliția s-a autosesizat și face cercetări pentru ucidere din culpă.