mamaplus

O profesoară din Telenești, achitată pentru tratament inuman față de un copil

-
//
07.11.2023

O profesoară al unui gimnaziu din raionul Telenești a fost achitată, după ce a bătut și umilit un copil de 12 ani în fața clasei. Sentința a fost pronunțată luni, 6 noiembrie, de magistrații Judecătoriei Orhei.

mamaplus

Potrivit materialelor cauzei, totul s-a produs la data de 23 aprilie 2021, când profesoara, în timpul orei de istorie cu elevii clasei a V-a, a scos în fața clasei un băiat care refuza să răspundă tema și i-a aplicat două lovituri cu palma peste față. Deși la etapa urmăririi penale femeia a recunoscut că a agresat copilul și a cerut scuze, în cadrul ședinței de judecată aceasta nu a fost de acord să fie trasă la răspundere pentru „tortura, tratamentul inuman sau degradant”. Mai mult, și avocații învinuitei au respins acuzațiile.

În mod special, apărătorii au atras atenția asupra faptului că articolul respectiv se aplică doar în raport cu persoane publice ori persoane care acţionează cu titlu oficial.

„Inculpata, nu poate avea statut de persoană care acționează cu statut oficial. Inculpata este profesoară de istorie în cadrul gimnaziului... Mai mult, gimnaziul nu este autoritate publică”, au atras atenția avocații.

În urma analizei probelor, instanța a ajuns la concluzia că fapta imputată nu întrunește elementele infracțiunii. În acest sens, magistrații au dispus achitarea inculpatei.

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

sursa