mamaplus

O moldoveancă din Italia și-a ucis propriul bebeluș și a ascuns cadavrul în dulap

-
//
11.07.2022

O femeie din Republica Moldova a fost condamnată la închisoare în Italia, după ce a fost acuzată de omor din culpă. În 2019, femeia a ajuns la Spitalul San Luca și la puțin timp după a intrat în stare de șoc din cauza unei hemoragii. Medicul de gardă a alertat carabinierii după ce au realizat că hemoragia fusese provocată de o naștere recentă. 

Carabinierii au mers la locuința în care femeia lucra ca îngrijitoare, unde au făcut o descoperire șocantă. În dulapul locuinței a fost găsit corpul neînsuflețit al unui nou-născut. Trupul era învelit într-un prosop, apoi în plastic și pus într-o valiză.

Medicul legist a constatat că decesul s-a produs ca urmare a unei acțiuni violente a mamei din care au rezultat rănile care au cauzat decesul.

Femeia ajunsese în Italia cu câteva luni în urma de acest moment, nu vorbea bine italiana și în încercarea de a naște singură i-a provocat bebelușului mai multe răni la cap.

Astfel, femeia risca o pedeapsă de 24 de ani de închisoare, însă tribunalul a decis că rănile suferite de nou-născut nu au fost cauzate în mod voluntar, iar pedeapsa finală a fost de trei ani și jumătate.