mamaplus

O minoră din Sadaclia a rămas însărcinată la 15 ani

-
//
05.09.2023

Valeria Jelihovschi este o minoră orfană din satul Sadaclia, raionul Basarabeasca. La vârsta de 15 ani copila a rămas însărcinată de la un consătean.

mamaplus

Vasile Costiuc a vizitat copila pentru a vedea în ce condiții aceasta locuiește, transmite Știri.md.

Deși minora susține că tatăl copilului este un bărbat pe numele Serghei, aceasta este îndrăgostită de un alt bărbat de aproximativ 34 de ani, care acum face pușcărie și care ține în spaimă toată localitatea.

„Edic e un bandit cu acte în regulă, el bate pe toți. Și-a bătut și a doua soție și a fugărit-o”, a spus Costiuc. Cu toate că bărbatul are o reputație nu prea bună, iar localnicii spun că au avut multiple conflicte cu bărbatul, Valerica a declarat că îl așteaptă din pușcărie și că îl iubește.

„Cu mine se comportă normal, nu mă bate”, spune minora.

„Valerica locuiește cu un bărbat care nu are avea grijă nici de sine. Tutorele acum e în spital, e vai de capul lui, a fost bătut de Edic care îi și lua pensia”, a declarat Costiuc.

Întrebată dacă autoritățile o ajută și îi oferă un suport financiar, minora a spus că nu primește nicio indemnizație din partea statului.

„Când va ieși din pușcărie acest Edic, sper că tu Valerica vei fi departe de teroarea aceasta. Nu poți avea așa viață cu acest terorist. Ești copil”, a declarat Costiuc.

Într-un final, liderul Partidului Democrația Acasă i-a promis tinerei că îi va găsi o casă socială la Chișinău și că o va ajuta să se mute cu copilul.